EKODAN na Osnovni šoli bratov Letonja Šmartno ob Paki

20141121_085035

Osnovna šola bratov Letonja Šmartno ob Paki deluje v okviru projekta ekošola. Zato vsako leto organizirajo takoimenovani EKODAN, kjer se učenci spoznavajo s temami, ki so povezane z ekologijo okolja in ekološko pridelavo hrane.

V letošnjem letu je bila tema kulinarika in sicer ”Mi radi jemo – v Sloveniji pridelano hrano”, kjer so učenci pripravljali kulinarične mojstrovine iz slovenskih pridelkov.

Ekodan je potekal v petek, 21.11.2014, ki se je pričel s tradicionalnim zajtrkom. Dnevu smo se aktivno priključili tudi čebelarji ČD Šmartno ob Paki in sicer učencem 2. razreda.

Najprej smo jim predstavili samo čebelarstvo in čebelje pridelke. Nato smo skupaj pripravili nekaj izdelkov, ki jih bodo lahko ponudili tudi obiskovalcem tradicionalnega Miklavževega sejma. Zvijali svečke iz satnih osnov in ulivali čebelji vosek v za to pripravljene kalupe za svečke. Pripravili smo tudi priložnostna darilca iz suhega sadja v kozarčkih, ki smo jih zalili z domačim medom. Kasneje pa so otroci spekli tudi slastne medenjake.

Šmarški čebelarji se še enkrat zahvaljujemo šoli, da so nas povabili k sodelovanju. Kaj pa smo ustvarjali, si lahko ogledate v

G A L E R I J I !

Kaj vse so otroci osnovne šole ustvarjali ta dan pa si lahko preberete tudi na njihovi STRANI in pogledate v njihovi GALERIJI!