Čebelarji ČD Šmartno ob Paki prenovili streho na čebelarskem domu

DSC_0097Čebelarji ČD Šmartno ob Paki imamo prekrasen Čebelarski dom v še lepšem okolju Starega gradu Pakenštajn v Šmartnem ob Paki. Dom je bil zgrajen v začetku osemdesetih let preteklega stoletja. Od takrat je torej minilo že več kot trideset let, kar se je pričelo kazati tudi na strehi. Tako smo se na našem občnem zboru odločili, da je potrebno streho sanirati.

Ker je spomladi in poleti veliko dela pri čebelah, smo se odločili, da bomo sanacijo opravili v jesenskem obdobju. Ker letošnje leto nikakor ni naklonjeno takšnim delom, nas je že skrbelo, da bo akcija padla v vodo. A se nam je nasmehnila sreča in nam naklonila lepo septembrsko soboto. Delo je bilo naporno a v družbi stanovskih kolegov tudi prijetno. Dela so lepo napredovala in zgodaj popoldne je bila streha zopet pokrita.

Še enkrat se zahvaljujem vsem članom društva, saj delovna akcija brez njih ne bi uspela. Hvala tudi mojstru Marjanu Kovaču, ki je dela vodil in krovskemu mojstru, ki je uredil obrobo okrog dimnika in namestil nove žlebove. Zahvala velja tudi Občini Šmartno ob Paki, ki podpira društveno dejavnost ter Cementninarstvu Polak, kjer smo po ugodni ceni nabavili nove strešnike.

Več o akciji pa v galeriji slik!

Tomaž Lesnjak

predsednik ČD Šmartno ob Paki