13. čebelarski praznik v Cerknici

cerknicaTudi letošnje leto smo se čebelarji ČZ SAŠA udeležili že 12. čebelarskega praznika, ki je letošnje leto potekal v Cerknici v organizaciji Združenja čebelarskih društev  Cerknica, kjer so združena društva Cerknice, Blok, Rakeka in Loške doline.

Zjutraj smo se sicer prebudili v deževen dan, vendar smo lahko ravno zaradi tega šli brez skrbi, saj v takem dnevu tudi rojev ni za pričakovati. Od Gornjega Grada do Velenja smo pobrali udeležence in se odpeljali proti deželi Martina Krpana, bloških smučarjev in znamenitih cerkniških coprnic z Uršulo na čelu.

V Cerknici smo se zbrali v tamkajšnji športni dvorani čebelarji iz celotne Slovenije z vodstvom ČZS na čelu, predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter predstavniki lokalne skupnosti.  Prireditev so že tradicionalno otvorili praporščaki s svojim prihodom ob taktih koračnice. V samem programu prireditve smo z zanimanjem prisluhnili besedam sekretarke na ministrstvu in županom občin Cerknica, Rakek, Loška dolina in Bloke. Predsednik ČZS g. Boštjan Noč pa se je v svojem govoru zahvalil vsem čebelarjem in ostalim, ki s svojim delom zagotavljajo obstoj kranjske sivke. V njegovih besedah pa je bilo slišati tudi slovo, saj se po dveh mandatih poslavlja z mesta predsednika ČZS.

Po končani prireditvi je sledilo družabno srečanje pod šotorom, kjer smo napolnili svoje želodčke, kdor pa je želel, se je lahko zavrtel ob poskočnih ritmih glasbe. Polni vtisov smo se v večernih urah vračali proti domu.

Več o sami prireditvi pa si lahko ogledate v G A L E R I J I